ΔH < 0i
ΔH > 0do określenia efektu energetycznego reakcji (6)
K2Cr2O7/H2SO4na alkohole pierwszo-, drugorzędowe (4)
Celem pakietu edukacyjnego jest zestawienie znanych uczniom obserwacji z codziennego życia z pojęcia...
Animacja przedstawia wady i zalety spożywania margaryny i masła.
Animacja przedstawia budowę i nazewnictwo tłuszczów.
Ilustracja przedstawia wzór strukturalny trójglicerydu kwasu oleinowego.
Ilustracja przedstawia budowę i wzór strukturalny tłuszczu.
Film przedstawia badanie właściwości oleju roślinnego.
Lekcja nauczycielska omawia: zagadnienia dotyczące budowy i właściwości tłuszczów, reakcje hydrolizy...
Ekran interaktywny przedstawia budowę i właściwości tłuszczów, strukturę i nazwy najważniejszych kwa...
Prezentacja o estrach kwasów karboksylowych – budowa, właściwości, otrzymywanie. Zawiera podstawowe ...
W materiale przedstawiono najważniejsze reakcje, jakim ulegają tłuszcze, czyli zmydlanie i utwardzan...