Zapoznanie uczniów z denaturacją i koagulacją białek.
Zapoznanie uczniów z denaturacją i koagulacją białek.
Zapoznanie uczniów z denaturacją i koagulacją białek.
Ilustracja przedstawia smażenie potraw na patelni.
Ilustracja przedstawia zwęglony twaróg na szkiełku zegarowym pod wpływem kwasu azotowego(V).
Film przedstawia denaturację białaka pod wpływem kwasu azotowego.
Ilustracja przedstawia reakcję kwasu azotowego z białkiem zawartym w wełnie.
Animacja przedstawia właściwości białka jaja kurzego.
Lekcja nauczycielska omawia zagadnienia dotyczące pierwszo-, drugo-, trzecio- i czwartorzędowej stru...
Ekran interaktywny przedstawia właściwości białka jajka kurzego, doświadczenie z udziałem białka jaj...
Lekcja omawia zagadnienia dotyczące pierwszo-, drugo-, trzecio- i czwartorzędowej struktury białek, ...
Schemat przedstawia trzy najważniejsze metody wykrywania białek: reakcję ksantoproteinową, biuretową...